Pečeni poriluk s tostiranim bademima, krumpirom i pestom
Sastojci:
- pola kilograma mladog krumpira, biraj manje komade
- dva poriluka
- dvije žlice pesta od bosiljka
- maslinovo ulje
- list celera
- tostirani bademi
- kozji ili ovčji sir
- svježi timijan
Postupak:
Dobro operi krumpir i poriluk, pećnicu zagrij na 200 Celzijevih stupnjeva. Krumpir nemoj guliti, a poriluk izreži po dužini na pola te na komade od otprilike sedam centimetara dužine, U pleh stavi krumpir i poriluk te začini sa solju, paprom, timijanom. Peci 40-ak minuta na 200 Celzijevih stupnjeva. Na pola pečenja promiješaj povrće i krumpire okreni na drugu stranu. U tavi tostiraj bademe. Kada je povrće gotovo, dodaj mu sir narezan na kockice, pesto i tostirane bademe te posluži ovo vege jelo. Naravno može biti i odličan prilog uz piletinu ili neko drugo meso.