Zdrav i fin

Poriluk čuva zdravlje i skida kilograme, isprobaj ga u ova tri recepta

Sada je sezona poriluka i najbolje vrijeme da ga što češće imaš na svome tanjuru. Osim što će organizam opskrbiti hranjivim tvarima, pomoći će ti da izgubiš suvišne kilograme

pexels-sarah-chai-7262897.jpg
Foto: Pexels

Pečeni poriluk s tostiranim bademima, krumpirom i pestom

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pola kilograma mladog krumpira, biraj manje komade
  • dva poriluka
  • dvije žlice pesta od bosiljka
  • maslinovo ulje
  • list celera
  • tostirani bademi
  • kozji ili ovčji sir
  • svježi timijan

Postupak:

Dobro operi krumpir i poriluk, pećnicu zagrij na 200 Celzijevih stupnjeva. Krumpir nemoj guliti, a poriluk izreži po dužini na pola te na komade od otprilike sedam centimetara dužine, U pleh stavi krumpir i poriluk te začini sa solju, paprom, timijanom. Peci 40-ak minuta na 200 Celzijevih stupnjeva. Na pola pečenja promiješaj povrće i krumpire okreni na drugu stranu. U tavi tostiraj bademe. Kada je povrće gotovo, dodaj mu sir narezan na kockice, pesto i tostirane bademe te posluži ovo vege jelo. Naravno može biti i odličan prilog uz piletinu ili neko drugo meso.

4/4