Sastojci:
0,5 kg brašna
1 žličica soli
2 dl vode
Maslinovo ulje
Bijeli luk
Krušne mrvice
1 mala žličica šećera
Priprema:
Zamijesimo tijesto da bude glatko i potom razvaljamo na dasci na debljinu od 3 mm. Potom ih režemo na kvadratiće i stavimo kuhati u 1 l vode. U kipućoj vodi se kuhaju 2 minute. Potom se izvade, procijede i začine
Tijesto debiljine 3 mm izrežemo na kvadratiće te stavimo kuhati u 1 l kipuće vode na 2 minute, izvadimo i procijedimo. Nakon toga ih začinimo maslinovim uljem i bijelim lukom te dodamo malo krušnih mrvica i šećera.
U novom video specijalu 'Ribamraz' powered by Coca-Cola Domagoj Jakopović Ribafish putuje po Hrvatskoj kuha, jede, priča i druži se s obiteljima. U ovom toplom blagdanskom specijalu, posjetio je Slavonski Brod, a kako su on i Zdenka Jakuš, zvijezda 'Večere za 5 na selu', ali i još nekih showova, pripremili najbolje od domaće trpeze te uživali u blagdanskom obiteljskom druženju, pogledajte u videu!