Super namirnica

Palenta na slatko: Četiri recepta za savršeni jesenski doručak ili desert

Zahvaljujući svom neutralnom okusu, palenta se može pripremati u slanoj, ali i slatkoj verziji

profimedia-0314762920.jpg
Foto: Profimedia

Slatki doručak

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • šalica palente
  • dvije šalice mlijeka
  • žličica ekstrakta vanilije
  • tostirani bademi (po želji)
  • žlica šećera
  • malo soli
  • žlica kakaa (po želji)

Postupak:

Stavi mlijeko da zakipi, dodaj mu sol, šećer, vaniliju i kakao pa umiješaj palentu, smanji vatru i neprestano miješaj dok se ne zgusne i ne skuha. Pospi tostiranim bademima i uživaj u jutarnjoj, toploj i okrepljujućoj kaši. Po želji možeš dodati i žlicu domaćeg džema, smrznutog ili suhog voća.

5/5