Dupli keksići s punjenjem od banane
Sastojci:
Za keksiće
1 šalica omekšalog maslaca
1 šalica šećera
1 zrela banana
1 vanili šećer
2, 1/3 šalica brašna (miješanog oštrog i glatkog)
½ žličice soli
½ šalice kikirikija
Za punjenje:
3 šalice šećera u prahu
2 žlice maslaca
3 žlice maslaca od kikirikija (ili još 1, ½ žlice maslaca)
1 žličica ekstrakta vanilije
1 zrela banana (zgnječena u glatku pastu)
Priprema:
Pomiješaj maslac i šećer dok ne dobiješ glatku smjesu. Nakon toga dodaj bananu i vaniliju. U posebnoj zdjeli miješaj brašno i sol, te ih postepeno dodaj u maslac. Na kraju u smjesu umiješaj kikiriki. Tijesto podijeli u 2 jednaka dijela, zamotaj ih u prozirnu foliju pa stavi u hladnjak na pola sata. Tijesto izvadi iz hladnjaka te ga oblikuj u dvije ''kobasice'', promjera otprilike 4 cm. Umoči nož u brašno pa reži tijesto na kolutiće kako bi dobila oblik keksića. Peci ih na papiru za pečenje 10-12 minuta na 180°C. Miješaj sastojke za punjenje do dok ne dobiješ glatku smjesu. Punjenje bi trebalo biti dovoljno gusto da ne curi između keksića (ako je previše tekuće, zagrijavaj ga kratko na laganoj vatri s malo kukuruznog škroba. Smjesu maži na keksiće te ih preklopi s drugim keksićem.