Kremasta pita od banane
Sastojci:
1 šalica šećera
¼ šalice kukuruznog škroba
½ žličice soli
3 šalice mlijeka
2 velika jaja
3 žlice maslaca
1 vanili šećer
2 velike banane
1 šalica slatkog vrhnja
1 pakiranje kupovnog prhkog tijesta (ako imaš neki svoj dobar recept za prhko tijesto, možeš napraviti i domaće)
Priprema:
Pomiješaj šećer, kukuruzni škrob, mlijeko i sol. Smjesu kuhaj na laganoj vatri neprestano miješajući, dok ne postane gusta. Makni s vatre i s malom količinom smjese umuti jaja. Umiješaj jaja u smjesu te postepeno dodaj maslac i vanili šećer. U namašćeni kalup stavi koru za tijesto i peci ga 10 minuta na 180°C (na tijesto stavi papir za pečenje i sirovu rižu kako se ne bi napuhalo u pećnici). Pola smjese stavi na pečeno i ohlađeno tijesto, na njega slaži kolutiće banana, te preko njih stavi ostatak smjese. Pitu ostavi u frižideru bar 3 sata, a najbolje je preko noći.