Zero waste

Ostalo ti je jaja, šunke i hrena od Uskrsa? Evo kako ih iskoristiti

Tijekom Uskrsa uživale smo u kuhanim jajima, šunki, ali i mladom luku i hrenu. Sada je vrijeme da od viška pripremiš ukusne obroke

pexels-roman-odintsov-6898861.jpg
Foto: Pexels

Zapečena šunka s jajima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebno ti je:

150 g špinata
1 crvena paprika
1 manji poriluk
200 g kuhane šunke
250 g goude
150 g francuskog kruha
4 jaja
150 ml mlijeka
1 žličica senfa
Ulje
Papar
Sol

  1. U tavi zagrij ulje te pet minuta prži špinat, papriku nasjeckanu na kockice i nasjeckani poriluk.
  2. Naulji vatrostalnu posudu za pećnicu te u nju rasporedi šunku, povrće, pola sira i kruh nakidan na komadiće.
  3. U većoj posudi zamuti jaja, a zatim pomiješaj s mlijekom, senfom i paprom i prelij preko kruha i ostalih sastojaka. Prekrij folijom te stavi u hladnjak na minimalno četiri sata.
  4. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Prvo peci oko pola sata prekriveno aluminijskom folijom, a zatim ukloni foliju i peci još 20-ak minuta.
4/4