Zapečena šunka s jajima
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potrebno ti je:
150 g špinata
1 crvena paprika
1 manji poriluk
200 g kuhane šunke
250 g goude
150 g francuskog kruha
4 jaja
150 ml mlijeka
1 žličica senfa
Ulje
Papar
Sol
- U tavi zagrij ulje te pet minuta prži špinat, papriku nasjeckanu na kockice i nasjeckani poriluk.
- Naulji vatrostalnu posudu za pećnicu te u nju rasporedi šunku, povrće, pola sira i kruh nakidan na komadiće.
- U većoj posudi zamuti jaja, a zatim pomiješaj s mlijekom, senfom i paprom i prelij preko kruha i ostalih sastojaka. Prekrij folijom te stavi u hladnjak na minimalno četiri sata.
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Prvo peci oko pola sata prekriveno aluminijskom folijom, a zatim ukloni foliju i peci još 20-ak minuta.