Zero waste

Ostalo ti je jaja, šunke i hrena od Uskrsa? Evo kako ih iskoristiti

Tijekom Uskrsa uživale smo u kuhanim jajima, šunki, ali i mladom luku i hrenu. Sada je vrijeme da od viška pripremiš ukusne obroke

pexels-roman-odintsov-6898861.jpg
Foto: Pexels

Musaka s jajima i kobasicom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebno ti je:

4 velika krumpira
3 kuhana jaja
1 kiselo vrhnje
3 svježa jaja
250 g naribanog sira
250 g kobasice
Papar
Sol

  1. Tri skuhana jaja nareži na ploške.
  2. Krumpire oguli, nareži na ploške, dodaj malo ulja, papar i sol te dobro promiješaj.
  3. Na dno posude za pečenje posloži narezane krumpire, zatim dodaj sloj kuhanih jaja, pa sloj kobasice i završni sloj krumpira.
  4. Posudu prekrij aluminijskom folijom i musaku peci oko 45 minuta na 200 stupnjeva.
  5. Nakon 45 minuta makni foliju i musaku zalij smjesom tri jaja i vrhnja te posipaj sirom. Sve skupa zapeci još nekoliko minuta.
3/4