Ravioli sa svježim sirom i špinatom
Sastojci
Za tijesto
250 g brašna, 1 jaje srednje veličine
2 žumanjka srednje veličine
2 jušne žlice biljnog ulja
1/2 čajne žlice soli, 3-4 jušne žlice vode
još malo brašna za posipanje
Za nadjev
500 g listova špinata, 40 g maslaca
sol, svježe mljeveni papar, naribani muškatni oraščić
200 g svježeg sira
50 g prženih sezamovih sjemenki
kojen papar
Priprema
Kako biste napravili tijesto za tjesteninu, prosijte brašno u zdjelu i u sredini napravite udubinu. Pomiješajte jaje sa žumanjkom, uljem, soli i vodom, te ulijte u udubinu. Mijesite tijesto ručnim mikserom s nastavcima za tijesto, dok ne postane glatko. Kada tijesto postane ljepljivo, dodajte još brašna. Pospite tijesto s malo brašna, zamotajte ga u plastičnu foliju i odložite na 60 minuta. Za nadjev, bacite oštećene listove špinata, operite zdrave listove i ocijedite ih. Rastopite maslac, dodajte špinat i začinite solju, paprom i naribanim muškatnim oraščićem. Pržite špinat oko 4 minute, a zatim stavite u cjedilo. Ocijeđeni špinat pomiješajte sa svježim sirom i sezamovim sjemenkama. Začinite solju i kojen paprom prema ukusu, te ostavite da se ohladi. Tijesto razvaljajte u pravokutnik dugačak 15 cm. Jušnu žlicu nadjeva stavljajte na tijesto, tako da
između svake žlice nadjeva bude razmak širine dlana. Dužu stranu tijesta namažite vodom i preklopite na drugu stranu. Dobro rukom pritisnite tijesto oko nadjeva. Rezačem za kekse odrežite tijesto u obliku polumjeseca, te svaki oblik jednom ubodite vilicom. Raviole stavite u posoljenu kipuću vodu i kuhajte na srednje jakoj vatri 6-8 minuta.
Izvor: Sir
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/