Svakog će čokoljupca ova poslastica posebno razveseliti, a dodatan je bonus to što ti za pripremu treba manje od pola sata posla.
Jednostavni domaći čokoladni pereci - savršena blagdanska slastica
Broj osoba30 osoba
Vrijeme pripreme20 min
Iako uoči blagdana svi pečemo linzere, makovnjače i sitne keksiće raspucance, ove godine ti predlažemo da svoje ukućane dodatno razveseliš perecima od prhkog tijesta i slatke čokolade. Naime, kombinacija okusa te zanimljiv oblik ovih keksića nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a ti ćeš zasigurno postati znana kao kraljica božićnih slastica.
Sastojci
100 grama maslaca
100 grama šećera
150 grama brašna
1 žumanjak od jaja
20 grama kakaa
1 vrećica vanilin šećera
50 grama maslaca za glazuru
150 grama tamne čokolade
Priprema
01.
Maslac izmrvi s brašnom te dodaj šećer, žumanjak, kakao i vanilin šećer i umijesi prhko tijesto. Tijesto kratko pusti da odstoji u hladnjaku.
02.
Zatim izvadi tijesto te ga razvaljaj. Možeš sama oblikovati male perece ili pak koristiti kalup za kekse tog oblika. Izreži ih i posloži u tepsiju obloženu papirom za pečenje i stavi peći 15-ak minuta na 220° stupnjeva.
03.
Gornju stranu pečenih pereca umoči u čokoladnu glazuru koju si pripremila otapanjem čokolade na maslacu te posluži kad se glazura potpuno ohladi.
04.
Po želji posipaj svoje perece sa soli ili pak orašastim plodovima, šećerom...
Savjet
Ako želiš, svoje čokoladne perece možeš na kraju posuti šećerom ili pak s malo krupne soli koja će divno naglasiti slatkoću čokolade.