Dobro podnose minuse

6 namirnica koje ostaju zdrave (čak i zdravije) kad su smrznute

Pogrešno je mišljenje da namirnice zamrzavanjem gube hranjivu vrijednost. Štoviše, neke su i zdravije kada su smrznute, nego kada su u svježem obliku

profimedia-0168426724.jpg
Foto: Profimedia

Riža

Možda nisi znala, ali ako ti ostane kuhane riže, slobodno je zamrzni. Smeđa riža još je bolji izbor jer je zdravija, a s obzirom da joj dulje treba da se skuha, ovako zamrznuta skratit će ti vrijeme pripreme. Kad poželiš jesti rižu, jednostavno ju odmrzneš i zagriješ u mikrovalnoj pećnici ili na štednjaku. Smeđa riža odličan je izvor vitamina B skupine, magnezija i vlakana. Tako smrznuta bit će odličan prilog mesu i povrću, a možeš napraviti i umak kojim ćeš je začiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
7/7