Hrskavi rezanci s tikvicom
Sastojci:
suncokretovo ulje za prženje
115 g rižinih rezanaca
115 g zelenih mahuna
2 mrkve
2 tikvice
komad svježeg đumbira
pola manje glavice kineskog kupusa
2 mlada luka
2 žlice vina
2 žlice sojinog umaka
prstohvat šećera
2 žlice sjeckanog korijandera
Priprema:
Uijte ulje do polovice woka. Zagrijte te u nekoliko navrata ubacite rižine rezance i pržite ih jednu i pol minutu dok ne nabubre i postanu hrskavi. Izvadite ih iz woka i ocijedite na kuhinjskom papiru. Odlijte ulje od prženja iz woka i ostavite samo 2 žlice.
Zagrijte ostatak ulja pa dodajte mahune i pržite ih 2 minute uz snažno miješanje. Dodajte mrkvu i tikvice te đumbir narezan na tanke trake. Pržite kratko, stalno miješajući.
Dodajte kineski kupus i mladi luk te još malo pržite. Na kraju umiješajte sojin umak, vino i šečer. Promiješajte.
Dodajte sjcekani korijander i dobro protresite. Poslužite odmah uz rižine rezance.
Izvor: Vegetarijanska kuhinja za svaki dan
(Zbrika najboljih recepata - Znanje)