Tjestenina s porilukom i šampinjonima
Sastojci:
45 g maslaca
250 g šapinjona narezanih na kriške
2 poriluka, oprana i narezana na kriške deblijne 0,5 cm
2 češnja češnjaka, oguljena i sitno nasjeckana
250 g mascarponea
3 žlice nasjeckanoga svježeg vlasca
4 prstohvata kajenske paprike
500 g fusilla
60 g naribanoga parmezana
sol po želji
Priprema:
1. Rastopite maslac u velikoj tavi na umjerenoj vatri. Dodajte gljive, poriluk i češnjak pa pržite 5 minuta. Povremeno promiješajte drvenom kuhačom.
2. Dodajte mascarpone i kuhajte još 1 minutu, uz stalno miješanje. Umiješajte vlasac i kajensku papriku, posolite i maknite s vatre.
3. U međuvremenu kuhajte tjesteninu u velikome loncu posoljene kipuće vode dok ne postane al dente. Ocijedite i vratite u isti lonac.
4. Prelijte umakom od gljiva i miješajte pola minute kako bi se okusi proželi.
5. Razdijelite tjesteninu na četiri tanjura, pospite parmezanom i odmah poslužite.
Izvor: Najbolja talijanska tjestenina, Gino D'Acampo
Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb