Namirnica u fokusu: otkrijte sve okuse slanutka kroz 5 fantastičnih recepata koje ćete jednostavno pripremiti

Slanutak nije samo ukusna nego i zdrava namirnica, posebno pogodna za dijabetičare

Namirnica u fokusu: otkrijte sve okuse slanutka kroz 5 fantastičnih recepata koje ćete jednostavno pripremiti

Chana Masala

Image



Sastojci:
 slanutka iz konzerve
3 crvena luka, narezana na četvrtine
3 režnja češnjaka
5 cm korijena đumbira, oguljenog
2-3 zelene čili papričice, nasjeckane
1 i pol žlice ghee-a (pročišćenog maslaca)
½ žličice korijandera
½ žličice mljevenog kima
½ žličice čilija u prahu
1 žličica kurkume
1 žličica Garam masale
3 rajčice srednje veličine (oko 300 g), krupno nasjeckane ili 400 g sjeckane rajčice iz limenke
1 limun, iscijeđen
sol po želji
1 šaka korijandera, nasjeckanog - za posluživanje

 Priprema:
Ocijedite slanutak, i stavite u veliku posudu s 400 ml vode i začinite solju. Zakuhajte, zatim ugasite vatru i ostavite da se slanutak namače. U multipraktiku sameljite luk s češnjakom, đumbirom i zelenim čilijem. Rastopite ghee u velikoj tavi, zatim dodajte mješavinu luka s malo soli i pirjajte 8-10 minuta dok sve ne omekša.
Umiješajte sve začine i kuhajte još 3 minute, dodajući malo vode od slanutka da se ne zalijepi za dno posude. Dodajte rajčice i još malo vode i kuhajte 5 minuta, gnječeći rajčice žličicom kako omekšavaju s kuhanjem. Ulijte i slanutak, zajedno s vodom u kojoj se nalazi. Kuhajte 10 minuta. Po želji još začinite, dodajte limunov sok i još malo vode ako volite rjeđi curry. Poslužite posipano korijanderom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/6