Namirnica u fokusu: Jagode - osvježavajući deserti za proljetne dane

Delicija na proljetnom stolu

Namirnica u fokusu: Jagode - osvježavajući deserti za proljetne dane

Kolač od jagoda

Sastojci (Broj osoba: 6)

Biskvit:
3 jaja
3 žlice šećera
1 žlica ulja
1 žlica vode
1/2 praška za pecivo
6 žlica brašna

Krema:
jagode
3 pudinga od vanilije
3 žlice šećera
1l mlijeka
100 g margarina

Nadjev:
2 šlag kreme

Postupak pripreme

Biskvit:
Umutite navedene sastojke redoslijedom kako su napisani te izlijte u protvan i pecite na 180 stupnjeva.

Krema:
Stavite kuhati 8 dl mljieka sa šećerom, a u preostala 2 dl razmutite pudinge i zakuhajte u kipućem mlijeku. Ostavite da se ohladi.
Posebno umutiti margarin pa sjedinite sa ohlađenim pudingom.
Na biskvit namazati malo kreme,pa poredati isjeckane jagode, a zatim premazati preostalom kremom.

Nadjev:
Umutiti šlag kremu i premazati kolač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/7