Jednostavni čili
Foto: Diana Rattray/thespruce.com
Sastojci:
500 g mljevene junetine
1/2 šalice crvenog luka (nasjeckani)
400 g rajčice, oguljene i nasjeckane
200 g pasirane rajčice
2 šalice graha (kuhani)
2 žličice chili praha
Sol i crni papar po ukusu
Neobavezno: cheddar sir (ili gouda, naribano), kiselo vrhnje
Priprema:
Na malo ulja popržite kratko lik pa mu dodajte mljevenu junetinu. Pirjajte i kuhačom razdvajajte moguće grudice junetine. Pirjajte dok meso ne potamni malo.
Dodajte rajčicu, grah i čili prah, dobro promiješajte. Probajte okus i po svom ukusu dodajte soli i papra. Pustite da čili zavrije, pa smanjite toplinu i kuhajte dvadesetak minuta. Povremeno miješajte kako se ne bi primilo za dno posude. Poslužite posipano naribanim sirom ili sa žlicom kiselog vrhnja.
Dodatne opcije: uz luk i meso možete dodati i nasjeckanu crvenu ili zelenu papriku.
Isto tako prije nego dodate rajčicu i ostale sastojke, možete dodati 1 do dvije žličice sitno nasjeckanog češnjaka, pa ga kratko propirjati. Ako želite ljući čili dodajte svježe nasjeckane ljute papričice.