Namirnica u fokusu: fini recepti s mladim grahom

Sezona je u punom jeku, pa nemojte propustiti isprobati neka jela s mladim grahom

Namirnica u fokusu: fini recepti s mladim grahom

Kremasta tjestenina s brokulom i umakom od graha

Image



Sastojci:
2 i pol šalice školjkica tjestenine
1 žica maslinovog ulja
1 mali crveni luk nasjeckan
1 manja glavica brokule odvojena na cvjetiće
po želji, 1/4 šalice poprženih pinjola
2-3 žlice naribanog parmezana
Za umak
450 g kuhanog mladog graha, ocijeđenog
1/4 šalice biljnog ili pilećeg temeljca
3 žlice soka od limuna
2 žlice maslinovog ulja
1 režanj češnjaka, protisnut ili veoma sitno nasjeckan
pola žličice soli
papar po ukusu
po želji malo vrhnja za kuhanje

Priprema:
Pripremite umak tako da sve sastojke ubacite u multipraktik i izblendate. Ako je pregusto dodajte još temeljca ili malo vrhnja za kuhanje.

Skuhajte tjesteninu i brokulu. Za to vrijeme popržite luk na maslinovom ulju. Kada dobije zlaćanu boju umiješajte u umak od graha. Ocijedite tjesteninu i brokulu (ostavite malo vode od kuhanja), dodajte im umak od graha i parmezan, promiješajte te po potrebi dodajte i vode od kuhanja tjestenine. Popaprite dodatno po ukusu i servirajte s poprženim pinjolima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/6