Namirnica u fokusu: Cimet - 4 ukusna recepta

Jednostavni, a prefini recepti s jednim od najstarijih začina na svijetu

Namirnica u fokusu: Cimet - 4 ukusna recepta

Kremasta juha od tikve s cimetom

Sastojci:

2 žlice maslinovog ulja
1 i pol butternut tikve, oguljene i očišćene
1 veliki luk, nasjeckane na sitne komadiće
1 žlica maslaca
3 male glavice češnjaka, nasjeckane
1 i pol žličica cimeta
1 žličica mljevenog đumbira
prstohvat šećera
prstohvat soli
prstohvat papra
3 šalice pilećeg temeljca
1 i pol šalica mlijeka
crvena paprika

Postupak:

Zagrijte ulje u dubokoj posudi. Stavite luk i butternut tikvu istovremeno te miješajte sve dok tikva ne počne poprimati zlatno-smeđu boju 7-8 minuta. Smanjite temperuturu te dodajte maslac, šećer i češnjak. Nastavite kuhati sve dok povrće ne dobije boju karamela, oko 10 minuta. Dodajte cimet, đumbir i papar. Na sve to dodajte šalice pilećeg temeljca. Kuhajte oko pola sata. Kada je gotovo maknite s vatre te izmiksajte štapnim mikserom. Stavite mlijeko i vratite na vatru da zavrije. Probajte i dodajte još soli ili papra ako je potrebno. Po želji ukrasite crvenom paprikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: allrecipes.com

5/5