Genijalna verzija viralne fete paste, pečena feta juha jednostavna je za pripremu i puna bogatih okusa
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Stavi cherry rajčice u posudu za pečenje, a u sredinu stavi cijeli blok feta sira tako da je u potpunosti okružen rajčicama. Preko prelij maslinovo ulje i dodaj soli i papra po želji. Pomiješaj sve kako bi obje strane rajčice i sira pokupile maslinovo ulje i začine. Peci u zagrijanoj pećnici 35-40 minuta, dok se cherry rajčice ne raspuknu, a feta sir se otopi.
Dok se feta peče, zagrij malo maslinovog ulja na umjerenoj vatri, dodaj sitno nasjeckani luk i kuhaj dok ne omekša i postane proziran, oko 5 minuta. Začini po želji sa soli, paprom i crvenom paprikom ili chilijem. Dodaj češnjak, sjeckane rajčice iz konzerve, temeljac i začinsko bilje po želji te pusti da lagano krčka dok rajčica u pećnici ne završi s pečenjem.
Kad su rajčica i feta u pećnici gotovi, prebaci ih u lonac sa sjeckanom rajčicom i temeljcem. Dodaj još začina po želji i ako imaš svježeg bosiljka. Posluži!
Savjet
Juhu možeš čuvati u hladnjaku 4-5 dana ili u zamrzivaču do 6 mjeseci.