Isprobaj ih

Slatka jesen: Tri recepta za deserte kao stvorene za hladnije dane

Jabuka i rogač česti su gosti jesenskih trpeza, osobito kada je o desertima riječ, no jesi li probala tortu od mrkve?

pexels-chudesabyvaut-2612373.jpg
Foto: Pexels

Kolač od rogača i jabuka

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • četiri velike jabuke
  • tri jaja
  • 100 grama šećera
  • 125 ml mlijeka
  • 75 ml ulja
  • 100 g brašna
  • 100 g rogača u prahu
  • grubo mljeveni orasi (količina po želji)
  • prašak za pecivo
  • tri reda čokolade za kuhanje
  • žlica grožđica natopljenih u rumu
  • sok od polovice naranče
  • žlica maslaca
  • 100 grama čokolade za kuhanje

Postupak:

Umuti jaja i šećer pa dodaj brašno, prašak za pecivo, mlijeko, ulje i rogač. Izribaj jabuke pa ih zajedno s grožđicama i orasima umiješaj u smjesu. Pećnicu zagrij na 180 celzijevih stupnjeva, smjesu izlij u pleh dimenzija 20x30 i peci 30-ak minuta. Čakalicom provjeri je li kolač gotov. Za glazuru ugrij maslac, dodaj kockice čokolade i nekoliko žlica vode. kada se čokolada otopi, glazuru prleij preko kolača. Možeš i preko toplog i prkeo hladnog. Nama je bolje preko toploga, jer kolač bude još sočniji.

4/4