GASTRO VODIČ

Gdje se jede najbolja pizza u Zagrebu? Imamo nekoliko prijedloga

U Zagrebu se nalazi oko dvjestotinjak pizzerija, a na naš popis uvrstile smo njih nekoliko koje imaju najbolje preporuke i nude vrlo kvalitetne pizze koje vrijedi probati

profimedia-0335608581.jpg
Foto: Profimedia.hr

U Zagrebu se nalazi mnoštvo sjajnih restorana i svaki od njih nudi neodoljive gastro specijalitete kojima je teško odoljeti. S obzirom na to da je pizza jedno od najpopularnijih i mnogima najdražih jela, odlučile smo istražiti koje se to pizzerije u našem glavnom gradu smatraju najboljima.

Image
GASTRO PREPORUKA

Gastro vodič kroz Varaždin i okolicu: Znamo gdje se u ovom kraju najfinije jede

Iako je gotovo svatko može pripremiti kod kuće, za izradu vrhunske pizze ipak treba imati malo više znanja i vještina, ali i vrhunske i pomno odabrane sastojke. Ona tradicionalna talijanska pizza sastojala se od svega nekoliko sastojaka, no danas na svijetu postoji bezbroj različitih vrsta pizza s različitim i neobičnim nadjevima i svatko ima neke svoje favorite.

Zagrebačka gastro scena prilično je bogata i raznolika, a osim po kvaliteti hrane, brojni se restorani ističu zbog jedinstvene lokacije, vrhunske usluge ili neobičnog ambijenta. U Zagrebu se nalazi i oko dvjestotinjak pizzerija, a u nastavku smo izdvojile njih nekoliko koje imaju najbolje preporuke i nude vrlo kvalitetne pizze koje svakako vrijedi probati!

Al Dente

Al Dente pizzerija smjestila se u samom centru Zagreba, u popularnoj Bogovićevoj ulici i savršen je izbor za ljubitelje talijanskih specijaliteta. Osim odlične pizze, u ponudi imaju i tjestenine, dry-age steakove i salate. Njihove pizze sastoje se od tijesta koje je u kombinaciji klasične Napoletane i Canotta s debljim, napuhanim rubovima. Imaju klasične, ali i one malo drugačije pizze neobičnim nadjevima. Sve se jela rade od sastojaka vrhunske kvalitete poput fior di latte mozzarelle koju nabavljaju iz male obiteljske mljekare u blizini Napulja.

Duksa

Prva Duksa otvorena je još 2012. godine kod Maksimira i ubrzo je postala omiljena pizzerija mnogih Zagrepčana. Njihova se pizza sastoji od tankog, prhkog i laganog tijesta i neobičnih kombinacija sastojaka. Nakon pizzerije kod Maksimira, otvorena je još jedna na Bundeku, šaljivog naziva 'Isto Duksa', a zatim i u Tkalčićevoj - 'Opet Duksa'. Svakako vrijedi probati njihove originalne pizze poput 'Kad jaganjci NE utihnu', 'Na ovu Dado otkida' i 'Pol vrta u ovoj ima'. Pizza im je odlična, a cijene prihvatljive.

Franko's Pizza & Bar

Ova je pizzerija otvorena 2019. godine i ubrzo nakon toga uvrštena je na popis top 50 najboljih u Europi, i to dvije godine zaredom. Jedna je od najboljih hrvatskih pizzerija koje nude napoletansku pizzu s vrlo kvalitetnim talijanskim sastojcima, a ujedno je i vrlo popularna lokacija za ležerna i poslovna druženja i razne proslave.

Pizzeria Park

Pizzerija Park nalazi se u Martićevoj i nudi odlične pizze koje će ispuniti i očekivanja onih najzahtjevnijih gurmana. Njihove se pizze pripremaju na tradicionalni način, u krušnoj peći, a sastoje se od finog hrskavog tijesta i talijanskih sastojaka te domaćih namirnica koje nabavljaju od hrvatskih OPG-ova. Zanimljiv i lijepo uređen interijer doprinosi toploj i ugodnoj atmosferi. Nude klasične pizze, 'gourmet' pizze koje su naziv dobile po hrvatskim nacionalnim parkovima te 'park' pizze koje su nazvane po zagrebačkim parkovima.

Karijola

Pizzerija Karijola najprije je otvorena na otoku Visu, a danas se nalazi i na dvije zagrebačke lokacije – u Kranjčićevoj i u Vlaškoj. Mnogi je smatraju jednom od najboljih pizzerija, ne samo u Zagrebu, već i u cijeloj Hrvatskoj. Njihova se pizza sastoji od hrskavog, tankog tijesta i vrhunskih sastojaka, a ugodan ambijent doprinosi pozitivnom doživljaju. Nude bijele pizze, pizze s umakom od rajčice i foccacie, a vrijedi probati i njihovu nadaleko poznatu Komišku pogaču.

Pogledaj video: Kako brzo skuhati i zdravo jesti cijeli tjedan?