Tko kaže da muffini moraju biti slatki? Jamie Oliver ima jednostavan recept za slane muffine koji moraš isprobati
Muffini od kelja i kvinoje jedan su od onih provjereno dobrih recepata (ipak je za njega zaslužan Jamie Oliver) koje ti neće oduzeti puno vremena, a ispast će odlično. Priprema je jednostavna, brzo su gotovi, a možda ih uspiješ i djeci prezentirati kao nešto slatko.
Sastojci
0.1 dcl maslinovo ulje
0.5 glavice mladog luka
1 češanj češnjaka
50 g kelja
4 velika jaja
200 g kuhane kvinoje
100 g mljevenih badema
85 g feta sira
1 zreli avokado
1 vezica svježeg vlasca
Priprema
01.
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Posude za muffine obloži papirom za pečenje i premaži ih uljem.
02.
Mladi luk oguli i sitno nasjeckaj. Češnjak oguli i zdrobi, a kelj sitno nasjeckaj.
03.
U velikoj zdjeli istuci jaja, pa dodajte mladi luk, češnjak, kelj, kvinoju i bademe. U smjesu izmrvi feta sir.
04.
Dobro promiješaj i začini po želji.
05.
Ravnomjerno žlicom stavljaj smjesu u kalupe i peci 20 do 25 minuta ili dok ne porumene.
06.
Prepolovi i očisti avokado, zatim izvadite i zgnječi meso. Vlasac sitno nasjeckaj.
07.
Posluži muffine prelivene pireom od avokada, vlascem i prstohvatom crnog papra.
Savjet
Ako nemaš mladog luka, možeš ga zamijeniti s lukom kozjakom, okus će ti možda biti i bolji, ovisno o tvojim preferencijama.
Izdavačhttps://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/quinoa-kale-muffins/
Nakladnikhttps://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/quinoa-kale-muffins/