Ukusni muffini od jagoda i gina kao stvoreni su za ljubitelje ovog pića, a vrlo su jednostavni za pripremiti
Muffini od jagoda i gina savršen su desert za proljeće
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 180°C i pripremi kalup za muffine koji ćeš ili premazati uljem ili ćeš u njega staviti papirnate kalupe. U velikoj zdjeli ručno umuti 200 grama maslaca i 200 grama šećera u prahu dok smjesa ne postane lagana i pahuljasta. Postupno u smjesu dodaj i četiri jaja koja si prethodno razmutila.
U smjesu dodaj brašno, a zatim i 100 mililitara gina te sve zajedno dobro promiješaj. Smjesu žlicom stavi u kalup za muffine i peci otprilike 25 minuta.
Dok se muffini peku, napravi šećerni sirup lagano zagrijavajući 50 grama šećera u prahu i 60 mililitara tonika, sve zajedno miješajući dok se šećer ne otopi. Pojačaj vatru i kuhaj jednu minutu, a zatim dodaj 50 mililitara gina.
Čim muffini izađu iz pećnice, probodi ih štapićem za ražnjiće kako bi se na sredini stvorila rupa, a zatim ih premaži sirupom. Ostavi da se ohlade 15 minuta u limu, a zatim ih izvadi iz lima i ostavi da se u potpunosti ohlade.
U međuvremenu napravi - mikserom izradi 200 grama maslaca, a zatim dodaj šećer za glazuru i miješaj dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Dodaj 50 mililitara gina, a kada se muffini ohlade, premaži ih kremom. Na vrh muffina stavi jagodu (možeš cijelu, a možeš ju i narezati na nekoliko komadića).