Muffini od jagoda i gina savršen su desert za proljeće

Ukusni muffini od jagoda i gina kao stvoreni su za ljubitelje ovog pića, a vrlo su jednostavni za pripremiti

Muffini od jagoda i gina savršen su desert za proljeće
Foto: Pixabay
Početak proljeća rezerviran je za jagode - ukusno voće koje obožavamo jesti bez ičega, ali i kao dio ukusnih deserata. Od moussea i pudinga pa sve do cheesecakea i različitih torti od jagoda, ovo nevjerojatno i svestrano voće ide uz baš sve i volimo ga jesti u svim kombinacijama. A nedavno smo pronašle i recept koji će oduševiti ne samo ljubitelje jagoda, već i ljubitelje popularnog gina - ukusni muffini od jagoda i gina koji su kao stvoreni za proljetne dane. Trebat će ti svega nekoliko sastojaka, a i priprema je vrlo jednostavna - uvjeri se i sama.

Sastojci

400 g maslaca
250 g šećera u prahu
4 srednja jaja
200 g brašna
200 ml gina
60 ml tonika
450 g šećera za glazuru
14 većih jagoda

Priprema

01.

Zagrij pećnicu na 180°C i pripremi kalup za muffine koji ćeš ili premazati uljem ili ćeš u njega staviti papirnate kalupe. U velikoj zdjeli ručno umuti 200 grama maslaca i 200 grama šećera u prahu dok smjesa ne postane lagana i pahuljasta. Postupno u smjesu dodaj i četiri jaja koja si prethodno razmutila.

02.

U smjesu dodaj brašno, a zatim i 100 mililitara gina te sve zajedno dobro promiješaj. Smjesu žlicom stavi u kalup za muffine i peci otprilike 25 minuta.

03.

Dok se muffini peku, napravi šećerni sirup lagano zagrijavajući 50 grama šećera u prahu i 60 mililitara tonika, sve zajedno miješajući dok se šećer ne otopi. Pojačaj vatru i kuhaj jednu minutu, a zatim dodaj 50 mililitara gina.

04.

Čim muffini izađu iz pećnice, probodi ih štapićem za ražnjiće kako bi se na sredini stvorila rupa, a zatim ih premaži sirupom. Ostavi da se ohlade 15 minuta u limu, a zatim ih izvadi iz lima i ostavi da se u potpunosti ohlade.

05.

U međuvremenu napravi - mikserom izradi 200 grama maslaca, a zatim dodaj šećer za glazuru i miješaj dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Dodaj 50 mililitara gina, a kada se muffini ohlade, premaži ih kremom. Na vrh muffina stavi jagodu (možeš cijelu, a možeš ju i narezati na nekoliko komadića).

N.B.
13.4.2021.