Ljeto je na izmaku, dolaze hladniji dani pa se možeš počastiti ovim sočnim i finim rebrima iz pećnice koja će, uz samo malo strpljenja i truda oduševiti svako nepce i nestati u tren oka
Sastojci
Priprema
Rebrima odstranite membranu nožem i položite na aluminijsku foliju
Marinadu od šećera, soli, papra češnjaka i crvene paprike dobro utrljajte na obje strane rebara
Tako marinirana rebra dobro zamotajte u aluminijsku foliju i stavite na lim za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 150 Celzijevih stupnjeva oko 130 minuta
Izvadite rebra iz pećnice i odmotajte ih. Prelijte ih barbecue sosom koji ste sami napravili ili kupili- možete ga razlažiti s malo meda.
Vratiti rebra u pećnicu tako da s gornje strane nisu zamotana u foliju i pusiti da se zapeku još 20 minuta. Poslužiti s pekarskim krupirom ili sezonskom salatom. U slast!
Savjet
Želiš li napraviti domaći BBQ umak, trebat će ti kečap, alkoholni ocat, smeđi šećer, senf, Worcestershire umak, luk u prahu, crni papar, kajenski papar i sol. Sve što trebaš je u loncu pomiješati sve sastojke, pa kuhati na umjerenoj vatri dok ne počne krčkati, a zatim smanjiti vatru i kuhati 5-10 minuta dok se umak ne zgusne.