Svestrani klasik

Međunarodni dan muffina slavimo uz tri super brza recepta

Pronašle smo najbolje recepte za cjelodnevno uživanje u muffinima: slani muffini za doručak, muffini s jabukom i cimetom za međuobrok i dvostruko čokoladni muffini za desert

aneta-voborilova-mAsj_ng82Js-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Dvostruko čokoladni muffini

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 215 g glatkog brašna
  • 65 g kakaa u prahu, nezaslađen
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 115 g maslaca, otopljen ili ulja
  • 180 g šećera
  • 2 jaja L veličine
  • 180 g kiselog vrhnja
  • 60 g mlijeka
  • 180 g čokolade za kuhanje (iskidane na komadiće) ili čokoladnih kapljica

Priprema:

  1. Pećnicu upali na 180 stupnjeva. Pripremi kalup za muffine. U svaki kalup postavi papir za muffine.
  2. U zdjeli pomiješaj brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol. Zdjelu stavi po strani.
  3. U drugoj zdjeli pjenjačom izradi jaja, šećer, otopljen maslac ili ulje, vaniliju, vrhnje i mlijeko. Mokre sastojke dodaj suhima.
  4. Kratko sve pomiješaj kako bi se spojilo, nemoj premiješati. Sada dodaj komadiće čokolade ili čokoladne kapljice pa ih špatulom samo umiješaj u smjesu.
  5. Kalupe s pripremljenim papirima napuni do 2/3 visine. Možeš koristiti žlicu za sladoled, običnu žlicu i sl.
  6. Muffine peci 15 – 18 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
4/4