Dvostruko čokoladni muffini
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 215 g glatkog brašna
- 65 g kakaa u prahu, nezaslađen
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/4 žličice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 115 g maslaca, otopljen ili ulja
- 180 g šećera
- 2 jaja L veličine
- 180 g kiselog vrhnja
- 60 g mlijeka
- 180 g čokolade za kuhanje (iskidane na komadiće) ili čokoladnih kapljica
Priprema:
- Pećnicu upali na 180 stupnjeva. Pripremi kalup za muffine. U svaki kalup postavi papir za muffine.
- U zdjeli pomiješaj brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol. Zdjelu stavi po strani.
- U drugoj zdjeli pjenjačom izradi jaja, šećer, otopljen maslac ili ulje, vaniliju, vrhnje i mlijeko. Mokre sastojke dodaj suhima.
- Kratko sve pomiješaj kako bi se spojilo, nemoj premiješati. Sada dodaj komadiće čokolade ili čokoladne kapljice pa ih špatulom samo umiješaj u smjesu.
- Kalupe s pripremljenim papirima napuni do 2/3 visine. Možeš koristiti žlicu za sladoled, običnu žlicu i sl.
- Muffine peci 15 – 18 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.