Svestrani klasik

Međunarodni dan muffina slavimo uz tri super brza recepta

Pronašle smo najbolje recepte za cjelodnevno uživanje u muffinima: slani muffini za doručak, muffini s jabukom i cimetom za međuobrok i dvostruko čokoladni muffini za desert

aneta-voborilova-mAsj_ng82Js-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Muffini s jabukom i cimetom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 170 g šećera
  • 210 g glatkog brašna
  • 1.5 dcl ulja
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 3 žlice pekmeza (breskva, marelica, kruška…)
  • 4 jabuke

Priprema:

  1. Pećnicu upali na 180 stupnjeva i ostavi da se grije.
  2. U kalup za muffine stavi košarice ili ako imaš silikonski ne treba ništa.
  3. U posudi pjenjačom izmješaj jaja, šećer, brašno, ulje, mlijeko, vanilin šećer, prašak za pecivo, cimet i pekmez. Zatim u to naribaj 1-2 jabuke.
  4. Smjesu izlij u košarice, punite do ¾ pa na muffine naribaj još malo jabuka.
  5. Stavi peći muffine oko 20 minuta. Kako je svaka pećnica različita, najbolje provjeriti čačkalicom, ukoliko izlazi suha, gotovi su, ukoliko ne, stavi peći još malo pa opet provjeri.
3/4