Vegetarijanski rižoto
- 200 g riža Arborio
- 50 g veganskom maslaca
- 200 g mix svježeg povrća
- 100 g šampinjona
- 2 cherry rajčice
- 1/2 tikvice
- 1 crveni luk
- 2 češnja češnjaka
- parmezan
Priprema:
Na ugrijanu tavu stavite malo maslaca pa dodajte nasjeckani luk, a nakon toga i šampinjone. Posolite prstohvatom soli. Kada su se luk i šampinjoni malo popržili dodajte tikvice i cherry rajčice. Ostavite da se lagano pirja uz povremeno miješanje, cca 5 min.
Usipajte rižu u tavu, promiješajte i ostavite jednu minutu da se riža poprži. Nakon toga dodajte pola litre vode ili povrtnog temeljca. U sve to dodajte i šaku svježeg povrća: paprika, rajčica, patlidžan. Posipajte malo tucanom ljutom paprikom (opcija) i ostavite da se kuha sve dok voda ne ispari ( cca 10 min ).
Kada je voda u riži isparila, dodajte jedan listić topljenog sira (opcija) i dva češnja istisnutog češnjaka. Popaprite i posipajte svježim peršinom, lagano promiješajte. I naš rižoto je spreman za serviranje.