Mak - začin opojne ljepote i aromatičnog okusa

Bilo sladak ili slan, mak je uvijek ukusan

Mak - začin opojne ljepote i aromatičnog okusa

Kolač od maka

Sastojci:
7 jaja
140 g šećera
1 vanilin šećer
200 g mljevenog maka
1 margarin
1 šalica krušnih mrvica natopljenih rumom ili čajom
marmelada (ribiz, malina) za premaz
čokoladna glazura za preljev

Priprema:
Odvojite žumanjke i bjelanjke. Od bjelanjaka napravite snijeg. U drugoj posudi miksajte žumanjke, šećer, vanilin šećer i margarin dok ne postane pjenasto. Jednu šalicu za kavu napunite krušnim mrvicama i natopite ih rumom (ako je kolač za djecu umjesto ruma stavite čaj). U ranije izmiksanu smjesu dodajte snijeg od bjelanjaka, mak i natopljene krušne mrvice. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva. Još vrući kolač premažite tankim slojem marmelade. Na ohlađeno prelijte čokoladnu glazuru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/6