Sladoled od indijskog oraščića
Sastojci:
1 vrlo zrela velika banana
grubo nasjeckana
115 g sitno mljevenih indijskih oraščića
150 ml koncentrata sojinog mlijeka
2,5 ml (1/2 čajne žlice) ekstrakta vanilije
10 ml (2 čajne žlice) bistrog meda
2 koluta nezasladenog ananasa iz limenke,
narezanog na kockice
Priprema:
1. Sve sastojke, osim ananasa, stavite u mikser i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
2. Dodajte ananas i kratko miksajte.
3. Mješavinu stavite u plitku posudu za zamrzavanje, pokrijte i pustite u zamrzivaču oko 2 sata, ili dok ne postane kašasto.
4. Stavite u rashlađenu zdjelu i gnječite vilicom kako biste razbili ledene kristaliće.
5. Mješavinu vratite u posudu, pokrijte i zamrzavajte dok ne očvrsne.
6. Oko 30 minuta prije posluživanja preselite u hladnjak, kako bi sladoled malo omekšao.
Izvor: Vegetarijanska kuhinja
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/