Ljeto je idealno za sladoled, a mi ti otkrivamo 3 zdrava recepta

Omiljena ljetna poslastica

Ljeto je idealno za sladoled, a mi ti otkrivamo 3 zdrava recepta

Sladoled od indijskog oraščića

Sastojci:

1 vrlo zrela velika banana
grubo nasjeckana
115 g sitno mljevenih indijskih oraščića
150 ml koncentrata sojinog mlijeka

2,5 ml (1/2 čajne žlice) ekstrakta vanilije
10 ml (2 čajne žlice) bistrog meda
2 koluta nezasladenog ananasa iz limenke,
narezanog na kockice


Priprema:

1. Sve sastojke, osim ananasa, stavite u mikser i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
2. Dodajte ananas i kratko miksajte.
3. Mješavinu stavite u plitku posudu za zamrzavanje, pokrijte i pustite u zamrzivaču oko 2 sata, ili dok ne postane kašasto.
4. Stavite u rashlađenu zdjelu i gnječite vilicom kako biste razbili ledene kristaliće.
5. Mješavinu vratite u posudu, pokrijte i zamrzavajte dok ne očvrsne.
6. Oko 30 minuta prije posluživanja preselite u hladnjak, kako bi sladoled malo omekšao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


Izvor: Vegetarijanska kuhinja
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/

3/4