Gastro
Gastro

LCHF deserti za svaki dan

LCHF deserti za svaki dan
Zasladite si nepce ovim ukusnim i zdravim desetima

LCHF prehrana (Low CArb High Fat) u svijetu je danas vrlo popularna i mnogi se u svom svakodnevnom jelovniku drže principa koje ovaj način prehrane nalaže. Već smo s vama podijelili mnogobrojne zanimljive recepte, a danas vam otkrivamo nekoliko ukusnih deserata na LCHF način.  Namirnice se mogu kombinirati na razne načine, a vi odaberite one koje vama osobno najviše odgovaraju i koje su vam dostupne. Recepti su vrlo jednostavni, ukusni i brzi za pripremu, a može ih pripremiti svatko…

Foto: Unsplash

Puding od avokada

Sastojci: 1 srednji avokado  1 žlica kakao praha zaslađivač (stevija, med, agava sirup) ekstrakt vanilije (po želji) Priprema: Razrežite i očistite avokado, ogulite ga a meso ubacite u posudu ili blender. Dodajte kakao te vaniliju i zaslađivač po želji. Sve dobro izmiksajte i servirajte hladno. 

LCHF palačinke

 

Sastojci: 2 jaja 1,5 dl brašna od badema 1 prstohvat soli malo praška za pecivo 2 dl gazirane mineralne vode ekstrakt vanilije (po želji) Priprema:  Izmiksajte jaja, maslac od badema, sol i ekstrakt vanilije. Zatim dodajte i mineralnu vodu i potom sve dobro promiješajte. Smjesa mora biti ravnomjerna i glatka. Pecite na kokosovom ulje. Poslužite toplo.

Chia puding

Sastojci: 2 dcl jogurta  1-2 žlice chia sjemenki 1 žličica cimeta zaslađivač malo bobičastog voća čips od kokosa ili ribana čokolada za ukrašavanje Priprema: Dobro promiješajte jogurt, zaslađivač i cimet. Potom dodajte voće i chia sjemenke i ostavite najmanje 2 sata ili preko noći kako bi chia sjemenke nabubrile. Nakon što je puding odstajao, ukrasite čokoladom ili čipsom od kokosa. 

Puding od bundeve

Sastojci: 200 g Butternut bundeve 15 g kokosovog maslaca  2 dcl slatkog vrhnja 10 g kakaa bez šećera zaslađivač (agavin sirup, stevija...)  Priprema: Očistite bundevu i skuhajte je na pari te joj dodajte maslac, kakao i zaslađivač prema želji. Dobro promiješajte ili izmiksajte i ohladite. Nakon što je smjesa dobro rashlađena, dodajte još slatko vrhnje i miksajte dok smjesa ne postane pjenasta. Dekorirati po želji mrvicama čokolade ili čipsom od kokosa.