Zamijeni tjesteninu za lazanje s tikvicama - osim što je 'low carb' opcija, tjestenina ti neće nimalo nedostajati - toliko su ukusne ove lazanja rolice od tikvica
Sastojci
Priprema
Tanko narezane kriške tikvica posloži na pripremljeni papirnati ručnik. Svaku stranu pospi s oko pola žličice soli; neka odstoji 15 minuta.
Zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi na umjerenoj vatri. Dodaj mljeveno meso i miješaj dok ne dobije boju, oko 5 minuta, pazeći da meso razmrviš dok se kuha. Dodaj oko 120 ml umaka od rajčice pa pirjaj oko 15 minuta, dok se ne reducira.
U zdjeli pomiješaj mljeveno meso, ricottu, parmezan, jaje, bosiljak i češnjak; začini solju i paprom, po ukusu. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
Premaži dno tave za pečenje (promjera oko 25 cm) umakom od rajčice (oko 120 ml). Rasporedi 1 žlicu mješavine ricotte ravnomjerno duž svake kriške tikvice; pospi 1 žlicom ribane mozzarelle. Zarolaj i stavi u pripremljenu tavu; ponovi s preostalim kriškama tikvica i nadjevom. Prelij s preostalih 120 ml umaka i pospi preostalom mozzarellom.
Stavi u pećnicu i peci 25-30 minuta. Posluži odmah.
Savjet
Za vege verziju, uvijek možeš preskočiti mljeveno meso i jednostavno u tikvice urolati smjesu od sira