Za ovaj ukusni rižoto trebat će ti nešto više od pola sata, a rezultat je ukusan ručak za manje od 400 kalorija
Kremasti rižoto s rajčicom: Brz i jednostavan ručak ispod 400 kalorija
Sastojci
Priprema
Rajčicu iz konzerve i polovicu temeljca ubaci u blender i izmiksaj dok smjesa ne postane glatka. Ulij u lonac s preostalim temeljcem i polako kuhaj na laganoj vatri.
U međuvremenu stavi maslac i ulje u drugi, veći lonac i zagrij dok se maslac ne otopi. Dodaj luk i lagano kuhaj 6-8 minuta. Zatim umiješaj češnjak pa kuhaj još jednu minutu. Dodaj rižu i kuhaj, još jednu minutu, miješajući.
U rižu počni dodavati vrući temeljac i smjesu od rajčice, malo po malo. Pusti da se rižoto kuha, često miješajući i dodajući još temeljca. Nakon što si ulila polovicu temeljca, dodaj cherry rajčice koje si prethodno prepolovila. Nakon 20-25 minuta riža bi trebala biti kremasta i mekana, cherry rajčice omekšale, a sav temeljac potrošen.
Pokrij i ostavi da se malo ohladi, a zatim posluži i pospi ribanim parmezanom.