Kremasti rižoto s rajčicom: Brz i jednostavan ručak ispod 400 kalorija

Za ovaj ukusni rižoto trebat će ti nešto više od pola sata, a rezultat je ukusan ručak za manje od 400 kalorija

Kremasti rižoto s rajčicom: Brz i jednostavan ručak ispod 400 kalorija
Foto: Pexels
Nitko ne voli cijelo poslijepodne provesti u kuhinji, razmišljajući "Što bismo danas mogli jesti za ručak?". I upravo zato najviše volimo jednostavne recepte za brze obroke koji su zdravi, a još uz to imaju malo kalorija. Jedan takav recept donosimo ti danas, a riječ je o ukusnom i kremastom rižotu s rajčicom za koji će ti trebati malo više od pola sata vremena, a cijeli obrok iznosi tek 381 kaloriju. Zvuči sjajno, a uz recept u nastavku ovo možeš napraviti već danas za ručak.

Sastojci

400 g sjeckane rajčice iz konzerve
1 l povrtnog temeljca
2 žlice maslaca
1 žlica maslinovog ulja
1 nasjeckani luk
2 nasjeckana češnja češnjaka
250 g riže
300 g cherry rajčica
4 žlice ribanog parmezana

Priprema

01.

Rajčicu iz konzerve i polovicu temeljca ubaci u blender i izmiksaj dok smjesa ne postane glatka. Ulij u lonac s preostalim temeljcem i polako kuhaj na laganoj vatri.

02.

U međuvremenu stavi maslac i ulje u drugi, veći lonac i zagrij dok se maslac ne otopi. Dodaj luk i lagano kuhaj 6-8 minuta. Zatim umiješaj češnjak pa kuhaj još jednu minutu. Dodaj rižu i kuhaj, još jednu minutu, miješajući.

03.

U rižu počni dodavati vrući temeljac i smjesu od rajčice, malo po malo. Pusti da se rižoto kuha, često miješajući i dodajući još temeljca. Nakon što si ulila polovicu temeljca, dodaj cherry rajčice koje si prethodno prepolovila. Nakon 20-25 minuta riža bi trebala biti kremasta i mekana, cherry rajčice omekšale, a sav temeljac potrošen.

04.

Pokrij i ostavi da se malo ohladi, a zatim posluži i pospi ribanim parmezanom.

N.B.
1.5.2022.