Sočne i slatke, breskve su mnogima omiljeno ljetno voće koje je najslađe upravo u kolovozu. Stoga ti predlažemo da u ovo kasno ljeto sebe i tebi drage ljude počastiš s ultimativnim kasnoljetnim receptom - kremastom tortom s breskvama.
Kremasta torta s breskvama - idealan desert za kraj ljeta
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Odvoji bjelanjke od žumanjaka. Istuci bjelanjke sa solju u čvrsti snijeg. Kremasto pomiješaj žumanjke i 90 g šećera.
Pomiješaj brašno i prašak za pecivo, prosij po tome pa umiješaj. Najprije umiješaj snijeg, a potom bademe.
Smjesu stavi u okrugli kalup (promjera 26 cm) obložen papirom za pečenje pa peci 20-25 minuta. Ostavi da se malo ohladi, izvadi pa ukloni papir.
Omekšaj želatinu. Izmiksaj dio breskvi, a ostatak nareži na kockice. Pomiješaj ih s jogurtom, sirom i preostalim šećerom.
Istisni želatinu pa je rastopi. Najprije je pomiješaj s 4 žlice kreme, a potom s preostalom kremom. Stuci vrhnje pa ga umiješaj kad krema počne želirati.
Prebaci biskvit na pladanj pa stavi prsten za tortu. Premaži kremom, poklopi pa stavi na 4 sata u hladnjak. Po želji ukrasi tortu ploškama breskvi i metvicom.
Savjet
Osim breskvi, ovaj recept možeš napraviti i s marelicama, no s obzirom da one više nisu na vrhuncu svoje sezone, preporučamo ti da se ipak držiš ove provjerene varijante. Također, osim breskvi, sjajno će ova torta ispasti i ako imaš nektarine.