Korabom protiv umora

Često zanemareno, a veoma zdravo i ukusno povrće koje se može spremati na mnogo načina

Korabom protiv umora

Zapečena korabica

Sastojci:
8 korabica
1 crveni luk
1 žlica maslaca
oko 400 ml vode
1 čajna žlica mješavine suhih začina
sol
šećer
papar
125 ml kiselog vrhnja
1 žlica gustina
peršinovo lišće
tvrdi sir

Priprema:
Korabice ogulite i narežite na okrugle ploške debele oko pola centimetra.Možete upotrijebiti i mlade listove, operite ih osušite i narežite na trakice. Luk očistite i sitno nasjeckajte.U loncu rastopite maslac i kratko popržite luk. Zatim dodajte začine, vodu, prstohvat soli i šećera i korabicu. Kuhajte 20-tak minuta  na laganoj vatri da korabica omekša. Ako želite upotrijebiti i listove korabice dodajte ih 5 minuta prije kraja i sve zajedno kuhajte.Vrhnje pomiješajte s gustinom i dodajte ga korabicama, prokuhajte koju minutu da se smjesa malo zgusne. Maknite s vatre i začinite solju i paprom.Smjesu stavite u posudu za pečenje. Odozgo posipajte nasjeckanim peršinovim lišćem i naribanim tvrdim sirom, pa stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Pecite da se sir rastopi i zapeče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: umojojkuhinji2.blogspot.com

3/3