Sve ovisi o sastojcima

Od mesa do kolača: Koliko dugo se ostaci hrane mogu čuvati u hladnjaku?

Evo koliko dugo su ostaci dobri i što moraš imati na umu prije nego što ih pojedeš, pogotovo ako se ne možeš sjetiti koliko dugo zapravo stoje u hladnjaku

profimedia-0527429348.jpg
Foto: Profimedia

Voće i povrće

Voće i povrće treba čuvati u čistom hladnjaku na 4 stupnjeva ili niže. Primjerice, kuhani krumpir i ostalo povrće mogu se sigurno čuvati u hladnjaku 3 do 4 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki plodovi ispuštaju plin etilen koji može ubrzati kvarenje drugih proizvoda, prema American Heart Association, pa se tako preporuča čuvati jabuke podalje od drugih proizvoda.

Sveučilište Purdue savjetuje jesti voće iz hladnjaka u roku od 1 do 3 dana za maksimalan okus i svježinu.

Image
Foto: Pexels
2/7