Ne poznajemo baš puno ljudi koji nisu obožavatelji popularne Kinder Country mliječne čokoladice s rižom, a sada imamo i jednostavan recept koji će tu omiljenu slasticu pretvoriti u veliku tortu za cijelu obitelj.
Sastojci
Priprema
Za podlogu pripremi okrugli kalup promjera 20 - 23 cm. Dno kalupa obloži papirom za pečenje i rastopi čokoladu na pari. Potom promiješaj rastopljenu čokoladu, ekspandiranu rižu i kokosovo ulje pa sastojke prebaci na dno kalupa i dobro pritisni. Stavi u hladnjak na 30 minuta.
Za to vrijeme izradi kremu tako da želatinu pomiješaš s hladnom vodom i ostaviš je 10-ak minuta. Smjesi dodaj nekoliko žlica kondenziranog mlijeka i sve skupa ugrij na pari dok se želatina potpuno ne rastopi.
U posebnoj posudi mikserom izmiješaj mascarpone, preostalo mlijeko i vrhnje za šlag. Miksaj sve dok smjesa ne postane čvrsta i kompaktna, a potom joj dodaj rastopljenu želatinu i sve skupa dobro promiješaj.
Kremu prebaci na pripremljenju podlogu koju si izvadila iz hladnjaka i sve skupa poravnaj kako bi bilo uredno. Tortu je najbolje ostaviti u hladnjaku na nekoliko sati ili čak preko noći.
Savjet
Na samom kraju, ovu tortu možeš ukrasiti dodatkom čokoladne riže ili pak drobljenom Kinder Country čokoladicom. Tako će torta dobiti dodatno na hrskavoj teksturi, a izgledat će senzacionalno.