Neobični dodaci za gurmane
Za gurmane koji vole eksperimentirati, neobični dodaci mogu kavu pretvoriti u jedinstveno iskustvo.
Čokolada
Tko može odoljeti kombinaciji kave i čokolade? Komadić tamne čokolade, otopljen u vrućoj kavi, stvara bogat i dekadentan napitak. Alternativno, možeš koristiti kakao u prahu za blažu, ali jednako ukusnu varijantu.

Maslac
Dodavanje maslaca u kavu, poznato i kao "bulletproof coffee", postalo je popularno posljednjih godina. Maslac, po mogućnosti od krava hranjenih travom, daje kavi kremastu teksturu i bogat okus. Alternativa maslacu je kokosovo ulje.
Voćni dodaci
Limun ili limeta, iako neobični, mogu dodati osvježavajuću citrusnu notu kavi. Ovo je posebno popularno u nekim dijelovima svijeta, gdje se dodaju kako bi se ublažila gorčina lošije pržene kave.
Sol
Možda zvuči neobično, ali prstohvat soli može učiniti čuda za okus kave. Sol smanjuje gorčinu i naglašava prirodnu slatkoću kave. Ovo je posebno korisno ako kava nije najbolje kvalitete.