Kako iskoristiti ostatke hrane s blagdanskog stola?

Otkrivamo vam nekoliko ukusnih recepata...

Kako iskoristiti ostatke hrane s blagdanskog stola?

Složenac od oslića

Sastojci (Broj osoba: 4)

1/2 kg fileta oslića
5 krumpira
1 mrkva
1 veliki luk
2 režnja češnjaka
40 dkg zamrznutog špinata
250 ml vrhnja za kuhanje
malo mlijeka
žlica senfa
žlica limunovog soka
peršin, celer, sol, papar, vegeta, origano


Postupak pripreme

1. Krumpir ogulimo, narežemo na malo deblje ploške i stavimo kuhati 20 minuta.
2. Filete oslića posipamo vegetom sa obje strane.
3. Na tavi popržimo sitno nasjeckan češnjak te otopimo smrznuti špinat. Postupno dodajemo mlijeko ali pazimo da ostane gust. Začinimo ga sa soli i paprom.
4. U posudi na vrućem ulju popržimo sitno nasjeckan luk i naribanu mrkvu. Kada mrkva omekša, dodamo vrhnje za kuhanje i pustimo nekoliko minuta na laganoj vatri uz miješanje. Dodamo žlicu senfa i limuna te peršin.
5. U okruglu posudu za pečenje stavimo špinat te na njega poslažemo filete oslića. Premažemo sosom od mrkve te na vrh poslažemo krumpir. Prelijemo sa vrhnjem za kuhanje i posipamo origanom.
6. Peći oko pola sata na 180 stupnjeva. Poslužiti vruće uz crveno vino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
7/8