Lijepo i zdravo

Jestivo cvijeće - atrakcija na tanjuru i u čaši, ali i vitaminska bomba

Kada prikupljaš cvijeće za jelo, beri ga daleko od prometnica i biraj samo zdrave, neoštećene cvjetove. Bilo bi najbolje posaditi u vrtu ili u vazama na balkonu cvjetove koje planiraš uvrstiti u svoju prehranu

micheile-dot-com-3eHdk6dPY3U-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Keksi s jestivim cvijećem

Keksiće zamijesi po receptu koji inače koristiš. Što jednostavniji, to bolji. Mi kekse radimo tako da zamijesimo prhko tijesto od 150 grama glatkog brašna, 150 grama oštrog, 200 grama maslaca, žličice arome vanilije, 100 grama šećera u prahu i jednog jajeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se kesići peku, umuti glazuru od šećera u prahu, bjelanjka i soka od limuna. Kad su keksi pečeni (izvadi ih prije, no što počnu dobivati boju, dok su još mekani jer će se stvrdnuti na zraku). Umači ih jednom stranom u glazuru ili polovicom, kako god želiš te posipaj sušenim ili svježim laticama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/6