Tjestenina s umakom od bundeve
Tražiš li umak kojim bi tjestenini dala sočnost, a dosta ti je uobičajenih recepata, isprobaj umak koji sadrži ovu jesensku namirnicu broj jedan!
Sastojci (za jednu porciju):
- oguljena i očišćena bundeva
- 200 mililitara povrtnog temeljca
- pola glavice luka
- začini po izboru
- kokosovo mlijeko ili vrhnje po želji
Priprema:
Narezanu bundevu peci na 200 stupnjeva u pećnici 25 minuta ili dok ne omekša. Dodaj je u lonac s prokuhanim povrtnim temeljcem i stavi malo začina – osim soli i papra možeš posegnuti za muškatnim oraščićem. Sve zajedno kuhaj na jakoj vatri pet minuta pa sve izmiksaj štapnim mikserom. Po želji dodaj malo kokosovog mlijeka ili vrhnja za kremastiju teksturu te kuhaj još 5 minuta. Ovaj se umak sjajno stapa s tjesteninom po izboru!