Topli sendviči
Sastojci:
16 kriški francuskog ili raženog kruha
4 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka, nasjeckanog
2 žlice sitno nasjeckanog svježeg origana
sol i papar
200 g hladnog pilećeg pečenja, narezanog na manje, tanke kriške
4 rajčice, narezane na kriške
16 tankih kriški kozjeg sira
16 crnih maslina, očišćenih od koštica i nasjeckanih
svježi listovi crvene i zelene salate, za prilog
Priprema:
1. Stavite kruh u prethodno zagrijan toster na srednju temperaturu i lagano ga prepecite s obje strane. Za to vrijeme, ulijte maslinovo ulje u zdjelu i dodajte češnjak i origano. Začinite solju i paprom te dobro promiješajte. Izvadite prepečene kriške kruha iz tostera i premažite ih sjedne strane pripremljenom mješavinom.
2. Posložite kriške kruha u lim za pečenje, nauljenom stranom prema gore. Na svaku krišku stavite narezanu piletinu i krišku rajčice.
3. Rasporedite kriške kozjeg sira po kriškama kruha, a preko toga pospite nasjeckane masline. Poškropite ostatkom mješavine s uljem i prebacite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C. Pecite oko 5 minuta ili dok sir ne dobije zlatnu boju i počne se topiti.
4. Izvadite iz pećnice i poslužite sa svježom crvenom i zelenom salatom.
Izvor: Piletina za svaki dan
Nakladnik: Znanje d.o.o., Zagreb