403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
OBRNUTA ROLADA

Jednostavna rolada s ribizlama koja podsjeća na djetinjstvo

Jednostavna rolada s ribizlama koja podsjeća na djetinjstvo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Rolada je jednostavna domaća slastica koja nas podsjeća na miris bakine i mamine kuhinje. Priprema se s različitim nadjevima, a u posljednje vrijeme posebno oduševljava tako zvana obrnuta rolada

U ovoj varijanti popularnog kolača u kalup prvo dodajemo voće, a ne biskvit, kako smo navikle. Recept je jednostavan i prikladan čak i za one koji nemaju iskustva u kuhinji, a kad je kolač gotov, zadovoljstvo je garantirano.

Sastojci za 10 osoba

500 g ribizla

1 žlica šećera u prahu

5 jaja

140 g šećera

1 vanilin šećer

3 žlice mlijeka

2 žlice ulja

140 g brašna

1 žlica gustina (ili oštrog brašna)

0,5 vrećice praška za pecivo

400 g kiselog vrhnja

šećer u prahu za posipanje

Postupak korak po korak

Na veliki kalup za pečenje stavimo papir za pečenje. Na njega rasporedimo očišćene ribizle i ravnomjerno ih rasporedimo po cijeloj površini. Po bobicama posipamo šećer u prahu. Voće pečemo na 200 stupnjeva, otprilike 15 minuta.

Jednostavna rolada s ribizlama koja podsjeća na djetinjstvo

Jaja s običnim i vanilin šećerom miksamo najmanje 15 minuta, dok smjesa znatno ne naraste i dok ne postane vrlo meka i prozračna. Dodamo mlijeko i ulje, malo promiješamo, zatim preko smjese prosijemo brašno, prašak za pecivo i gustin kroz sito. Nježno promiješamo, kako bi zračni mjehurići ostali u smjesi.

Jednostavna rolada s ribizlama koja podsjeća na djetinjstvo

Biskvitnu smjesu izlijemo preko pečenih ribizla. Smjesu lijepo poravnamo po vrhu, zatim kalup stavimo u pećnicu još otprilike 15 minuta. Vrijeme pečenja ovisi o pećnici, pa prati boju biskvita koja bi trebala biti nježno smeđa.

Jednostavna rolada s ribizlama koja podsjeća na djetinjstvo

Kalup s voćem i biskvitom izvadimo iz pećnice. Biskvit pokrijemo čistim papirom za pečenje, zatim sve zajedno pokrijemo kalupom okrenutim naopako, koji bi trebao biti iste veličine kao onaj u kojem smo pekli roladu. Sve pažljivo okrenemo tako da je strana s ribizom gore, a pečeni biskvit dolje.

Jednostavna rolada s ribizlama koja podsjeća na djetinjstvo

Dok je biskvit još vruć, roladu zarolamo i ostavimo da se ohladi. Time izbjegavamo pucanje rolade.

Jednostavna rolada s ribizlama koja podsjeća na djetinjstvo

Ohlađenu roladu odvijemo, premažemo kiselim vrhnjem i ponovno zarolamo. Posipamo šećerom u prahu i ukrasimo svježim ribizom, piše okusno.je.

Jednostavna rolada s ribizlama koja podsjeća na djetinjstvo

Ovaj slasni kolač gotov je u svega 45 minuta i ima manje od 300 kalorija po porciji, a jedina mu je mana ta što brzo nestaje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx