Češnjak obožavamo na sve načine, a posebno je ukusan pečen
Sastojci
Priprema
Pripremi posudu za pečenje tako što ćeš ju obložiti papirom za pečenje i premazati maslinovim ulje.
Glavicama češnjaka odreži gornji dio tako da su vidljivi svi češnjevi i premaži ih maslinovim uljem, posipaj paprom i solju.
Češnjak prekrij aluminijskom folijom i stavi u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva Celzijevih da se peče oko 45 minuta.
Kada je češnjak pečen, jednu glavicu očistiti i stavi na tavu s malo maslinovog ulja. Neka se češnjak zapeče na ulju nekoliko minuta.
Za to vrijeme skuhaj tjesteninu i kada se češnjak zapekao, kuhanu tjesteninu dodaj u tavu. Dodaj i drugi češnjak te kuhaj još nekoliko minuta.
Prije posluživanja na tjesteninu dodaj ribani sir i peršinov list nasjeckan na sitne komadiće. Dobro promiješaj i posluži toplo.
Savjet
Češnjak kada je pečen iz ljuske možeš istisnuti kao pastu kako bi ga lakše očistila. Ako nije dovoljno mekan nakon 45 minuta, ostavi ga u pećnici malo dulje.