Odlična hrana i atmosfera

Navijaj i uživaj: Isprobale smo gastro gušte koje nudi Foodballerka

Na zagrebačkom Tuškancu smjestila se zelena oaza dobre zabave i okusa, a mi smo odmah provjerile što su nam sve pripremili

naslovna (2).jpg
Foto: Sandro Sklepić/Anita Mihalak

Asian Garden by Marko Palfi

Kao šećer na kraju došao je Marko Palfi sa svojim asian fusion delicijama. Kada smo vidjele ponudu nismo se mogle odlučiti za samo jednu stvar pa smo, iako punih trbuha, isprobale gotovo cijelu ponudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi na redu bio je Katsu Sando, tradicionalni japanski street food sendvič koji u prepečenom bijelom kruhu krije svinjetinu paniranu u panko mrvicama okupanu u katsu umaku i japanskoj majonezi. Iako umaka nije zafalilo, meso je i dalje ostalo sočno i hrskavo, a mi smo ovom jelu dali ocjenu 10 od 10.

Image

Idući na redu bio je Kobayashi, odnosno azijska šiš kobasa. Da Palfi radi odlične kombinacije okusa već znamo, no ovim jelom je nadmašio sam sebe. Sočno meso začinjeno je five spice mješavinom začina koja sadrži između ostalog i cimet te klinčić koji se odlično nadopunjuju s ljutinom zelene papričice, ali i okusom japanske majoneze. Ova rapsodija okusa upakirana je u mekano pecivo i posipana hrskavim lukom.

Image

Palfi nije zaboravio niti na vege zalogaje koji su oduševili i okorjele mesojede. U Vege boxu dobit ćeš hrskave proljetne rolice i nekoliko pohanih zelenih chili papričica punjenih krem sirom. Ova kombinacija ljutine i kremoznosti sira uistinu je odlična, kao i umaci koji su uz nju posluženi. Cijena jela kreću se oko 100 kuna, a za ovakve delicije ta je cijena potpuno opravdana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/7