
Navijaj i uživaj: Isprobale smo gastro gušte koje nudi Foodballerka

Zabava je ponovno u gradu! Jedva smo dočekale da započne vrijeme ljetnih festivala, a kada smo dobile poziv za Foodballerku odmah smo znale da taj dan preskačemo doručak kako bi mogle uživati u bogatoj gastro ponudi.
Na zagrebačkom platou Tuškanac 11. lipnja započela je Foodballerka, festival koji spaja zabavu, odličnu gastro ponudu i navijanje za naše reprezentativce. Ovo nije samo mjesto na koje možeš doći s prijateljicama pratiti nogometnu utakmicu - naprotiv, kada otkriješ što ti sve ekipa koja stoji iza festivala sprema, skoro pa ćeš zaboraviti da je tekma na velikom ekranu.
Uz bogatu ponudu sadržaja kao što su plesne radionice, glazbene gošće te influencerice, nas je posebno zaintrigirala gastro paleta koja je ove godine posebno raznolika. Od dobrih starih burgera koji su neizostavna hrana na ovakvim ljetnim događanjima, tu su i brojne delicije iz cijelog svijeta, ali i pokoja neobična kombinacija domaćeg i egzotičnog.
Mi smo odlučile testirati te delicije kako bi točno znala što isprobati kada posjetiš Foodballerku koja traje sve do 12. srpnja. U ovim guštima možeš uživati od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 23, petkom od 16 do 00, subotom od 12 do 00 te nedjeljom od 12 do 23 sata.
Indijski restoran Namaste
Na samom početku isprobale smo egzotične zalogaje koje nudi indijski restoran
Ako želiš isprobati pravu eksploziju začina onda kušaj Chicken kebab, pržene komadiće piletine koji su odlično kombinirani s marinadom od limuna i đumbira. Iako je sama piletina malo suha, začini su nas oduševili. Isto vrijedi i za Chicken Biryani, aromatičnu kombinaciju riže i piletine koja zahtijeva koji gutljaj Karlovačkog piva ili jednog od dva napitka koja poslužuje
Upravo su napici ono što nam se najviše svidjelo na našoj prvoj postaji. Masala chai, indijski čaj s mlijekom i mješavinom začina odlično se nadopunjava s ljutkastim jelima, a naš favorit je Lassi mango, ohlađeni napitak koji kombinira okus manga i jogurta savršen za vruće ljetno popodne.
Kućica restorana Namaste svakako je mjesto na koje trebaš svratiti ako želiš probati izvornu indijsku kuhinju, no svakako budi spremna na nešto netradicionalniju mješavinu začina i okusa. Cijene se kreću od 18 i 24 kune za Masala chai te Lassi Mango do 33, 45 i 55 kuna za samose, Chicken kebab i Chicken Biryani.
Institut za burgere by Mate Janković
Ljetni festival ne može proći bez ukusne ponude
Ako ipak tražiš nešto sočniji i ‘temeljitiji’ burger koji je prava bomba okusa onda je tu Il Fenomeno Bacon Jalapeño burger. Ovim ljutkasti burgerom ne dominiraju Jalapeño papričice iako se odlično ističu nego se savršeno stapaju sa spicy honey senfom i hrskavim prženim špekom. A ovako ukusan burger ne može bez svog najboljeg prijatelja - prženih krumpirića. Kako Mate Janković misli na svaki detalj menija, tako ni krumpirići nisu obični nego su prekriveni ribanim parmezanom i vlascem. Ovako ukusne krumpiriće dugo nismo jele te ćemo se svakako vratiti po još koju porciju koju ćemo grickati uz omiljeno ljetno piće koje također možemo popiti u istoj kućici - sangriju.
Cijene su vrlo pristupačne pa ćeš tako za burger izdvojiti od 51 do 55 kuna, a za obične krumpiriće 21 kunu te za one s dodacima 26 kuna. Sangria dolazi s pravom voćnom salatom u čaši po cijeni od 29 kuna.
El Toro
Gurmani iz
Ako nisi sigurna što naručiti, svakako preporučujemo batat fries po cijeni od 25 kuna, a hoćeš li uz njih jesti burger (58 kn), Taquitose (48 kn) ili Pulled Bull quesadillu (68 kn) je na tebi da odlučiš. Što god odabrala, neće ti biti žao.
Chef kuha doma
Udruga
Porchetta je odlično pečena te se nadopunjava s dodacima, a uz nju će odlično ići koji gutljaj Karlovačkog piva. Cijene sendviča su 45 kuna, a osim dobrog zalogaja na istoj lokaciji pronaći ćeš i dobar gutljaj.
Asian Garden by Marko Palfi
Kao šećer na kraju došao je Marko Palfi sa svojim asian fusion delicijama. Kada smo vidjele ponudu nismo se mogle odlučiti za samo jednu stvar pa smo, iako punih trbuha, isprobale gotovo cijelu ponudu.
Prvi na redu bio je Katsu Sando, tradicionalni japanski street food sendvič koji u prepečenom bijelom kruhu krije svinjetinu paniranu u panko mrvicama okupanu u katsu umaku i japanskoj majonezi. Iako umaka nije zafalilo, meso je i dalje ostalo sočno i hrskavo, a mi smo ovom jelu dali ocjenu 10 od 10.
Idući na redu bio je Kobayashi, odnosno azijska šiš kobasa. Da Palfi radi odlične kombinacije okusa već znamo, no ovim jelom je nadmašio sam sebe. Sočno meso začinjeno je five spice mješavinom začina koja sadrži između ostalog i cimet te klinčić koji se odlično nadopunjuju s ljutinom zelene papričice, ali i okusom japanske majoneze. Ova rapsodija okusa upakirana je u mekano pecivo i posipana hrskavim lukom.
Palfi nije zaboravio niti na vege zalogaje koji su oduševili i okorjele mesojede. U Vege boxu dobit ćeš hrskave proljetne rolice i nekoliko pohanih zelenih chili papričica punjenih krem sirom. Ova kombinacija ljutine i kremoznosti sira uistinu je odlična, kao i umaci koji su uz nju posluženi. Cijena jela kreću se oko 100 kuna, a za ovakve delicije ta je cijena potpuno opravdana.
Kokteli i desert
Kako bi se osvježili između zalogaja pobrinuli su se
Malo kalorija nemaju slastice s potpisom Roberta Hromalića, ali nas to nije spriječilo da ih isprobamo. Njegov
Time je završila naša gastro večer ispunjena domaćim, ali i dalekim okusima, zaokružena dobrom kapljicom i kuglicom sladoleda. Kako je nemoguće isprobati sve ove delicije u jednom danu, na Foodballerku ćemo sigurno svratiti još koji put.

Tradicijski hrvatski nakit: Šibenski botuni su klasik koji će svaku kombinaciju učiniti posebnom

Najpoznatije slip haljine svih vremena – od 90-ih do danas

Mentalni trening: Kako križaljke i igre za mozak čuvaju kognitivno zdravlje
