Podcijenjeni, a zdravi

9 razloga zašto bi češće trebala jesti inćune

Tek nekoliko inćuna dovoljno je za dodavanje okusa umacima, salatama, sendvičima, tjestenini ili pizzi, a također donose brojne zdravstvene prednosti u obliku esencijalnih masnih kiselina, proteina i drugih hranjivih tvari

pexels-alleksana-6399824.jpg
Foto: Pexels

Mogu pomoći u gubitku težine

Inćuni su vrsta morske ribe koja može imati značajne količine proteina i malo kalorija, što ih čini idealnim za osobe koje pokušavaju smršavjeti. Izvješće objavljeno u American Journal of Clinical Nutrition na temelju dijetalne ribe koja je glavna komponenta prehrane za mršavljenje otkrilo je da povećana razina proteina u ribama može pomoći da se osjećaš sitom, što zauzvrat sprječava prejedanje. Osim toga, potiskuje proizvodnju grelina (hormona gladi).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels
6/11