Piletina na grčki način
- 900 g pilećih prsa
- 60 ml maslinovog ulja
- 3 žlice naribanog češnjaka
- 1 žlica octa
- 100 ml svježeg limunovog soka
- 1 žlica sušenog origana
- 70 g grčkog jogurta
- 2 krastavca, oguljena i narezana
- malo soli i papra
- 600 g kuhane riže
- 600 g cherry rajčice
U velikoj plastičnoj vrećici pomiješaj maslinovo ulje, češnjak, limunov sok, ocat, origano, grčki jogurt te sol i papar. Dodaj piletinu u vrećicu i mariniraj najmanje 20 minuta, do 12 sati. Ocijedi piletinu od marinade, a zatim ju ispeci na laganoj vatri i na maslinovom ulju. Kad se ohladi, nareži na komade veličine zalogaja i posluži s kuhanom rižom, uz salatu od krastavaca i cherry rajčica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa