ZA DORUČAK ILI MEĐUOBROK

Isprobaj domaću granolu: Jednostavni recepti za svaki dan

Uz malo mašte i eksperimentiranja sa sastojcima, možeš kreirati svoju savršenu granolu koja će te oduševiti okusom i pružiti ti potrebnu energiju

Domaća granola
Foto: Pexels

Granola s đumbirom i breskvama

Topla i aromatična kombinacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 3 šalice zobenih pahuljica
  • 1 šalica miješanih orašastih plodova i sjemenki po izboru
  • 1/2 šalice sjemenki (suncokretove, bučine)
  • 1/2 šalice meda ili javorovog sirupa
  • 1/4 šalice kokosovog ulja, otopljenog
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • 1 žličica cimeta
  • 3/4 žličice fine morske soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica cimeta
  • 3/4 žličice fine morske soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 šalice sušenih breskvi ili marelica, nasjeckanih

Upute:

  • Zagrij pećnicu na 175°C. Obloži veliki lim za pečenje papirom za pečenje.
  • U velikoj zdjeli pomiješaj zobene pahuljice, miješane orašaste plodove i sjemenke, mljeveni đumbir, cimet i sol. U zasebnoj posudi pomiješaj otopljeno kokosovo ulje, med ili javorov sirup i ekstrakt vanilije.
  • Prelij mokre sastojke preko suhih i dobro promiješaj dok se sve ravnomjerno ne obloži. Rasporedi smjesu u tankom, ravnomjernom sloju na pripremljeni lim za pečenje.
  • Peci 20 minuta. Izvadi iz pećnice, promiješaj i lagano pritisni spatulom (za veće grudice). Peci još 5 minuta, pazeći da ne zagori. Granola bi trebala biti zlatno-smeđe boje.
  • Ostavi da se potpuno ohladi na limu za pečenje. Zatim dodaj nasjeckane sušene breskve ili marelice, te sve promiješaj.
Image
Foto: Pexels
4/5