Granola s đumbirom i breskvama
Topla i aromatična kombinacija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 3 šalice zobenih pahuljica
- 1 šalica miješanih orašastih plodova i sjemenki po izboru
- 1/2 šalice sjemenki (suncokretove, bučine)
- 1/2 šalice meda ili javorovog sirupa
- 1/4 šalice kokosovog ulja, otopljenog
- 1 žličica mljevenog đumbira
- 1 žličica cimeta
- 3/4 žličice fine morske soli
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica cimeta
- 3/4 žličice fine morske soli
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/2 šalice sušenih breskvi ili marelica, nasjeckanih
Upute:
- Zagrij pećnicu na 175°C. Obloži veliki lim za pečenje papirom za pečenje.
- U velikoj zdjeli pomiješaj zobene pahuljice, miješane orašaste plodove i sjemenke, mljeveni đumbir, cimet i sol. U zasebnoj posudi pomiješaj otopljeno kokosovo ulje, med ili javorov sirup i ekstrakt vanilije.
- Prelij mokre sastojke preko suhih i dobro promiješaj dok se sve ravnomjerno ne obloži. Rasporedi smjesu u tankom, ravnomjernom sloju na pripremljeni lim za pečenje.
- Peci 20 minuta. Izvadi iz pećnice, promiješaj i lagano pritisni spatulom (za veće grudice). Peci još 5 minuta, pazeći da ne zagori. Granola bi trebala biti zlatno-smeđe boje.
- Ostavi da se potpuno ohladi na limu za pečenje. Zatim dodaj nasjeckane sušene breskve ili marelice, te sve promiješaj.

Foto: Pexels