Ako ti je ponestalo ideja što napraviti za ručak, a nemaš ni previše vremena, ovaj recept za jednostavnu tjesteninu je sve što ti treba
Svima nam je poznat ovaj scenarij - bliži se vrijeme ručka, a ti nemaš vremena, ni inspiracije što napraviti za ručak. Bilo bi idealno kada bi mogla pripremiti nešto u manje od pola sata, a ne znaš što. Danas ne moraš razmišljati, jer smo pronašle odličan recept za tjesteninu s piletinom i graškom koja je gotova u dvadesetak minuta, a ima sve što ti je potrebno za ručak koji će te držati sitom do popodnevnih sati. Uz svega nekoliko sastojaka i minimalnu količinu vremena i ti možeš napraviti odličan ručak, a evo i recepta.
Sastojci
2 žlice maslinovog ulja
340 g narezanih pilećih prsa
0.5 žličice soli
0.25 žličice papra
60 ml cijeđenog soka od limuna
1 l pilećeg temeljca
340 g tjestenine po izboru
100 g kremastog sira
100 g graška
2 žličice naribane korice od limuna
60 g ribanog parmezana
Priprema
01.
Zagrij ulje u velikoj, dubokoj tavi na srednje jakoj vatri. Začini piletinu sa soli i paprom i peci dok ne porumeni sa svih strana, 4 do 5 minuta, a zatim ju premjesti u veliku zdjelu. U tavu dodaj limunov sok, a zatim time prelij piletinu u zdjeli.
02.
U tavu ulij pileći temeljac i tjesteninu i zakuhaj. Smanji vatru i kuhaj, često miješajući otprilike 10 minuta.
03.
U tavu vrati piletinu i nastavi kuhati dok tjestenina ne omekša, oko 3 minute.
04.
Dodaj krem sir, miješajući dok se ne rastopi, a zatim umiješaj grašak, koricu limuna i parmezan.
Izdavačhttps://www.goodhousekeeping.com/food-recipes/easy/a22729558/creamy-lemon-pasta-with-chicken-and-peas-recipe/