Uskrs je najveći praznik u godini, a obično ga povezujemo s kuhanim jajima, šunkom i rotkvicama. Za djecu su to pak popularni čokoladni zečići ili velika čokoladna jaja, a ove godine nam se čini kako će se i odrasli željeti zasladiti novom poslasticom uskršnje tematike. Naime, Marks&Spencer je poznati brend odjeće, ali i lanac supermarketa u Velikoj Britaniji. Upravo u toj zemlji na policama M&S dućana s prehrambenim potrepštinama došla su velika čokoladna uskršnja jaja s neodoljivim punjenjem - čokoladicama s okusom omiljenog Pink Gina.
Da, dobro si čula - uskršnje jaje punjeno gin tonicom. Jaje je izvana optočeno debelim slojem mliječne čokolade, a unutar sebe skriva obilje malih čoko jastučića koji su pak punjeni okusom ljeta, gin tonicom s dodatkom malina i limuna. Može li bolje? Osim što je vjerujemo vrlo ukusno, ovo je jaje i sjajna dekoracija za uskršnji stol, a potaknut će interes i mlađih i starijih.
Jaje dolazi u mint zelenoj kartonskoj kutiji te je divno upakirano, pa može poslužiti i kao uskršnji dar ako ideš nekome u goste. Ono što je posebno kod ove neobične slastice je i činjenica da su sve namirnice prvorazredne. Pink gin koji se koristi je marke Gordon's koja je poznata po proizvodnji vrhunskog gina, a čokolada se uvozi iz Belgije gdje je prerađena u radionicama vrhunskih čokolatera.
Nažalost, za sada je konzumacija i kupnja ovog slatkog jajeta rezervirana samo na Britance jer se ne dostavlja u ostale kutke svijeta, no mi se svejedno nekako nadamo da ćemo ga se nekim čudom domoći do Uskrsa početkom travnja. Ako se uspijemo 'dočepati' ovog predobrog uskršnjeg jaja, donosimo ti recept za džin-tonik tiramisu idealan za vikend:
Sastojci:
170 grama piškota
300 grama mascarpone sira
70 mililitara džina
70 mililitara tonika
200 grama skute ili kvark sira
30 grama šećera u prahu
Priprema:
Iscijedi limun. Pomiješaj mascarpone sa skutom, vanilin šećerom, limunovim sokom i 2 žlice šećera u prahu ako koristiš.
Istuci šlag u čvrsti snijeg i pažljivo pomiješaj.
U plitku zdjelu dodaj gin i tonik.
Prepolovi piškote, umoči ih u gin i tonik i stavi sloj na dno pripremljenih čaša.
Nanesi sloj (približno 1.5 žlice) mascarpone kreme na sloj piškota, a zatim u čaše stavi još jedan sloj piškota umočenih u gin i tonik. Zatim premaži još jedan sloj mascarpone kreme.
Stavi tiramisu u hladnjak i pusti da se hladi barem 4 sata. Prije posluživanja pospi malo limunove korice na vrh ukoliko imaš domaći limun.