Dan lubenice slavimo uz osvježavajući koktel od smrznutog Rosé vina i soka od lubenice, limuna i meda
Baš kao i gotovo svaka druga hrana na svijetu - i lubenice imaju svoj dan, a slavimo ga danas, 3. kolovoza. Omiljena ljetna poslastica sadrži samo 30-ak kalorija na 100 grama, a zbog velike količine vode, sjajan je izvor vitamina A i C, minarala kao što su kalij i magnezij te je odlučna za hidraciju tijela tijekom ovih toplih ljetnih mjeseci. Iako je najčešće jedemo samo kao voće - narezanu na kriške ili kockice, ova ljetna superhrana vrlo je svestrana pa je tako možeš jesti i kao salatu, uz svježe krastavce i feta sir ili pak grilanu na roštilju. Kako bismo nazdravile ovom danu, mi smo se odlučile za alkoholnu verziju, i to frosé od lubenice - osvježavajući koktel kojeg ćeš poželjeti pijuckati ostatak ljeta.
Sastojci
750 mililitara Rosé vina
300 grama narezane lubenice
2 žlice limunovog soka
1 žlica meda ili šećera
Priprema
01.
Noć prije, rosé prelij preko 2-3 posude za kocke leda i zamrzni preko noći.
02.
U blenderu pomiješaj očišćenu i narezanu lubenicu, limunov sok, i šećer ili med (ako ih koristiš) dok ne postane glatko. Procijedi kroz sitno sito u vrč. Ohladi dok ne bude spremno za posluživanje.
03.
U blenderu pomiješaj smrznute kockice rosea i oko 1 šalicu soka od lubenice te miksaj dok ne postane pjenasto. Dodaj još malo rosea ili soka od lubenice. Sipaj u pripremljene čaše. Po želji dodaj listiće svježe mente.